Ons bedrijf

Sinds 2015 is UwZorgbegeleider opgericht met als doel het terugdringen van drang en dwang binnen de zorginstellingen. Zorgbeveiligers zijn conform de Wet op de weerkorpsen verplicht om in een goedgekeurd uniform hun werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor worden zij niet proactief maar eerder incidenteel aangestuurd. Dit levert meer nadelen op dan voordelen, zeker als de zorgstaf het erg druk heeft en de zorgbeveiliger geen ondersteuning kan bieden in hun werkzaamheden. Tevens hebben veel cliënten een geschiedenis met handhaving en stuit een uniform al snel op weerstand, terwijl in verbinding treden een hogere prioriteit heeft.

Waarom een
zorgbegeleider
iets voor uw
instelling is.

Met de introductie van UwZorgbegeleider was dit een onmiddellijk succes. UwZorgbegeleiders zijn actief en niet passief, zij lopen rond in een herkenbare polo of fleece met daaronder een normale spijkerbroek en sportschoenen gelijk als de verplegende staf. Zij ontlasten de verplegende staf met de dagelijkse gang van zaken maar verrichten geen medische handelingen. Stemmingswisselingen onder de cliënten worden op deze manier sneller gesignaleerd. Hierdoor ontstaan er snellere interventies waardoor in een eerder stadium de cliënten ondersteund worden om een destructie fase te voorkomen. Dus minder drang en dwang, een betere werksfeer onder de zorgstaf en een soepelere organisatie.

Dekkingsgebied

Sinds de oprichting was UwZorgbegeleider enkel actief in de regio Brabant van Tilburg tot Etten-Leur. Na de oprichting zijn UwZorgbegeleiders actief binnen het grootste deel van Brabant, Zuid Holland en Zeeland. Maandelijks komen er nieuwe locaties en klanten bij, ons klantenbestand bevat inmiddels een 10-tal zorginstellingen. Het werkgebied wordt uitgebreid richting Utrecht, Amsterdam en omstreken. Hiermee garanderen wij een enorme dekking.

Ad-Hoc of vaste diensten

Helaas is het niet altijd van tevoren te bepalen of een cliëntenbestand rustig blijft gedurende een dienst. UwZorgbegeleiders kunnen binnen 1 uur na een verzoek bij u op de afdeling aanwezig zijn. Een geruststellend gevoel. Dit geeft vertrouwen onder de zorgstaf.

Trainingen

UwZorgbegeleiders worden intern getraind door een Register Docent Gevaarsbeheersing omtrent fysieke- en verbale procedures waardoor het aantal incidenten terug zal lopen. Alles conform de instructies zoals deze ook gelden op uw zorglocatie.

Iets voor u?

Mocht u meer informatie wensen over onze dienstverlening neem dan contact op. Wij leggen het u graag uit.